Sulautettujen tietoturvakomponenttien käyttö pilviympäristössä - Kuokkanen, Ville (2021)
Sulautetut järjestelmät ovat usein hyvin vähäresurssisia, jonka takia tavallisesti käytettyjä salausmenetelmiä ei ole mielekästä käyttää. Erilliset tietoturvakomponentit mahdollistavat salauksen käytön myös prosessointiteholtaan rajoitettujen laitteiden kanssa. Tässä tutkielmassa on vertailtu kolmen eri valmistajan tietoturvakomponenttien suorituskykyä, sekä toimintaa pilvipalvelun kanssa. Laitteet olivat suorituskyvyltään verrattaen samanlaisia. Suurimat erot laitteiden välillä olivat vaadittujen kirjastojen käytössä ja laitteiden käyttöönotossa tämän tutkielman tarpeisiin