The implementation of XBRL technology to financial reporting in a case company - Jämsä, Heidi (2021)
Yritysten ulkoista taloudellista raportointia säätelevät useat lait, asetukset ja standardit niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Kansainväliset markkinat ovat myös luoneet tarpeen kansainväliselle sääntelylle, jotta talousraportoinnilla välitettävä informaatio on johdonmukaista, läpinäkyvää ja sidosryhmien saatavilla ympäri maailmaa. Euroopan unionin (EU) alueella listattujen pörssiyhtiöiden on raportoitava tilinpäätöksensä vuodesta 2021 lähtien uusien teknisten standardien, Euroopan yhtenäisen sähköisen muodon (European Single Electronic Format - ESEF), mukaisesti.