Psyykkisesti sairas lapsi asiakkaana palvelujärjestelmässä - Huhtala, Maija (2021)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tutkia niitä asioita, joita on otettava huomioon, kun palvelujärjestelmän asiakkaana on psyykkisesti sairas lapsi. Tutkimukseni on kuvaileva kirjallisuuskatsaus. Työni teoreettinen tausta koostuu psyykkisistä sairauksista ja niiden vaikutuksesta perheeseen sekä psyykkisesti oireilevasta lapsesta suomalaisessa palvelujärjestelmässä. Teoreettiseen taustaan kuuluvat myös psyykkisten sairauksien ylisukupolvisuus, sosiaalityön menetelmät sekä mentalisaatioteoria. Aineistona käytän suomalaisia sekä kansainvälisiä tutkimuksia ja vertaisarvioituja artikkeleita, joissa käsitellään psyykkisesti sairaaseen lapseen liittyviä asioita.