Informaatiotulva ja sen hallinta yksilön näkökulmasta - Först, Jenni (2021)
Tässä tutkielmassa käsitellään yksilön kokemaa informaatiotulvaa ja keinoja informaatiotulvan hallitsemiseksi. Tutkielman tarkoituksena on selvittää mitä informaatiotulva on, millaisia vaikutuksia sillä on yksilöön ja millaisilla tavoilla sitä voidaan hallita. Tutkielmassa määritellään informaatiotulva ja käydään läpi sen historiaa ja aiheuttajia. Monet mieltävät informaatiotulvan nykyajan ongelmaksi, vaikka todellisuudessa sen olemassaolo on tiedostettu jo 50-60 luvun puolella. Sitä aiheuttaa muun muassa tiedon monet lähteet, liiallinen informaation määrä, informaation hallinnan vaikeus, tiedon asiankuulumattomuus ja tiedon merkityksettömyys sekä ajanpuute ymmärtää tietoa. Informaatiotulvan aiheuttajien jälkeen tutkitaan informaatiotulvan yleisimpiä vaikutuksia yksilöön, mm. päätöksenteon heikkenemistä sekä informaatioahdistuksen kokemista. Yhtenä tutkielman tärkeimmistä löydöksistä voidaan pitää sitä, miten yleistä informaatiotulvan kokeminen näyttää olevan ja kuinka sen hallitsemiseen löytyy keinoja, joita yksilö voi itse harjoittaa, mutta tulvaan voi vaikuttaa myös teknologisilla ratkaisuilla. Tutkielman menetelmänä on käytetty kirjallisuuskatsausta.