Vammaisten nuorten osallisuus arjessa : kuvaileva kirjallisuuskatsaus - Langel, Krista (2021)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, kuinka osallisuuden eri ulottuvuudet näyttäytyvät vammaisia nuoria ja heidän arkeaan koskevissa tutkimuksissa ja minkä tekijöiden nuoret itse näkivät parantavan tai heikentävän osallisuuttaan. Tutkimuksessa vammaisten nuorten osallisuutta tarkastellaan Helka Raivion ja Jarno Karjalaisen määrittelemien osallisuuden kolmen ulottuvuuden mukaan, jotka ovat taloudellinen osallisuus (having), toiminnallinen osallisuus (acting) ja yhteisöllinen osallisuus (belonging).