Kyberturvallisuuden parantaminen terveydenhuoltoalalla - Honkala, Panu (2021)
Digitalisaatio on vienyt terveydenhuoltoa harppauksin eteenpäin. Keskeistä digitalisaatiossa on, että erilaisia toisiinsa yhteydessä olevia laitteita on valtavasti. Tämä aiheuttaa myös uudenlaisia haasteita, kun haavoittuvuuksia on yhä enemmän. Terveydenhuoltoalalla haasteet ovat erityisen kriittisiä, koska kysymyksessä voi olla jopa ihmishenget. Tietojärjestelmätieteen kandidaatin tutkielma tehdään kirjallisuuskat-sauksen muodossa. Tavoitteena on auttaa terveydenhuoltoalalla toimivaa luki-jaa varautumaan alan tyypillisiin uhkiin. Yritysten sekä julkisen sektorin on yhä tärkeämpää keskittää huomiotaan kybertoimintaympäristön turvallisuuteen uhkien lisääntyessä. Terveydenhuoltoala on rikollisten erityisen mielenkiinnon kohteena. Tässä kirjallisuuskatsauksessa selvitetään, millaista tutkimusta aiheesta on ja millaisia keinoja alalla toimiville organisaatioille on suojautua kybertoimintaympäristön uhkilta.