Ylipainon yhteys palkkaan työmarkkinoilla - Kinnunen, Jarno (2021)
Tässä pro gradu -tutkielmassa on tarkasteltu ylipainon ja palkan välistä yhteyttä. Tarkoituksena on ollut tutkia, onko tämä yhteys erilainen sukupuolittain ja koulutustasoittain tarkasteltuna. Aiheeseen liittyvän teoreettisen kirjallisuuden perusteella ylipaino ja lihavuus ovat näyttäneet olevan haitaksi työmarkkinoilla pienemmän palkan, korkeamman työttömyyden ja matalamman työllisty mistodennäköisyyden muodossa. Aikaisempi empiirinen kirjallisuus on tukenut tätä ylipainon ja lihavuuden negatiivista yhteyttä palkkaan, ja sitä on havaittu erityisesti naisten kohdalla. Miesten osalta tutkimustulokset eivät ole olleet yhtä johdonmukaisia, sillä heillä ylipainon on havaittu olevan myös positiivisessa yhteydessä mm. työllistymistodennäköisyyteen. Tutkimuksen empiirisessä osiossa on hyödynnetty aineistona Iso-Britannian kotitalouksista kerättyä paneeliaineistoa (British Household Panel Survey, lyh. BHPS) ja sen vuoden 2006 tietoja (n = 15392). Tutkimusotos (n = 3427) on käsittänyt Pohjois-Irlantia lukuun ottamatta kaikki aineistossa mukana olleet Iso-Britannian 16–64-vuotiaat työntekijät, jotka ovat haastatteluhetkellä ilmoittaneet olleensa kokoaikaisesti töissä. Otosta analysoitiin regressiomallilla, jossa logaritmisoitua työn tuntipalkkaa selitettiin painoindeksillä ja muilla kontrollimuuttujilla. Tilastollisesti merkitseviä tuloksia havaittiin ainoastaan naisilla ja ei-korkeakoulutetuilla miehillä. Naisilla painoindeksin nousu yhdellä yksiköllä oli yhteydessä 7,2 prosenttia pienempään työn tuntipalkkaan. Vastaavasti ei-korkeakoulutetuilla miehillä painoindeksin vastaavan muutoksen havaittiin olevan yhteydessä 0,4 prosenttia suurempaan työn tuntipalkkaan.