Kehitysvammaisuus ja itsemääräämisoikeuden esteet - Tuominen, Maiju (2021)
Kandidaatintutkielman aiheena on kehitysvammaisten henkilöiden itsemääräämisoikeuden esteet. Tutkielman tarkoituksena on selvittää, minkälaisia esteitä kehitysvammaisten henkilöiden itsemääräämisoikeuden tiellä on, sekä minkälaisia ratkaisuehdotuksia voidaan löytää, jotta itsemääräämisoikeus toteutuisi paremmin.