Huostaanotettujen lasten kokemuksia sijaishuoltopaikoista - Vehviläinen, Oona (2021)
Huostaanotolla joudutaan joskus turvaamaan lapsen kasvu ja kehitys. Osa huostaanotetuista lapsista sijoitetaan asumaan erilaisiin sijaishuoltopaikkoihin kuten lastensuojelulaitoksiin. Vaikka sijaishuollon tarkoituksena on turvata lapsi, ovat sijaishuoltopaikat saaneet osakseen kritiikkiä liittyen lasten kohteluun sijaishuollon aikana. Minkälaisia kokemuksia lapsilla on asumisesta sijaishuoltopaikoissa ja minkälaista kohtelua he ovat osakseen saaneet? Tämän tutkielman tehtävänä on selvittää huostaanotettujen lasten kokemuksia sijaishuollon aikana sijaishuoltopaikoissa asumisesta. Tutkielmasta on rajattu pois perhehoitoon sijoitetut lapset. Tutkielman näkökulmana on lasten omat kokemukset. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskat-sauksena, joten tutkielman tulokset perustuvat aikaisempiin tutkimuksiin. Tutkielman aineisto koostuu tutkimuksista, raportista sekä artikkeleista.