Julkiset pilvialustat IoT-datan keruussa - Kallio, Joonatan (2021)
Pilvialustat tarjoavat hyvän pohjan kehittää sovelluksia, jotka hyödyntävät IoT-laitteita ja niillä kerättyä dataa. Tässä tutkimuksessa tutustutaan kolmeen julkiseen pilvialustaan IoT-laitteilla tapahtuvan datan keruun näkökulmasta. Pilvialustat ovat Amazonin AWS, Microsoftin Azure ja Googlen Cloud Platform. Tutkimuksessa myös vertaillaan pilvialustojen omaksuttavuutta sekä niiden tarjoamia työkaluja. Mikään alustoista ei ole yksiselitteisesti muita parempi, vaan niiden vahvuudet vaihtelevat työkalujen välillä. IoT-laitteiden kanssa kommunikointi sekä datan keruu ja tallennus onnistuvat kuitenkin kaikilla pilvialustoilla.