Raiskausmyytit ja raiskauksen uhrin representaatio The Handmaid’s Tale -televisiosarjassa - Lehtinen, Ulla (2021)
Tutkielmassa tarkastellaan, miten Margaret Atwoodin dystopiaromaaniin perustuvassa The Handmaid’s Tale (2017–) -televisiosarjassa representoidaan raiskausta ja raiskauksen uhreja. Tavoitteena on selvittää, toisintavatko vai murtavatko sarjassa esitetyt raiskauksen ja raiskauksen uhrin representaatiot raiskausmyyttejä, jotka ovat stereotyyppisiä, haitallisia ja virheellisiä käsityksiä raiskauksista, niiden tekijöistä ja uhreista. Tutkimus kytkeytyy laajempaan kysymykseen siitä, onko seksuaalisen väkivallan representaatioiden kautta mahdollista kritisoida seksuaalista väkivaltaa.