Synnytyskokemus, varhainen vuorovaikutus ja imetys: FinLapset-kyselytutkimuksen tuloksia - Kilkki, Olga (2021)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten äitien synnytyskokemuksen, varhaisen vuorovaikutuksen ja imetyksen välisiä yhteyksiä. Lisäksi tarkoituksena oli selvittää selittävätkö ikä, koulutus, äidinkieli, syntymämaa, parisuhdetilanne, synnytyshistoria, taloudellinen tilanne, raskausajan mielenterveys ja elämään tyytyväisyys synnytyskokemusta, varhaista vuorovaikutusta ja imetystä. Tämän tutkimuksen aineistona käytettiin synnyttäneiden äitien kyselylomakevastauksia (n=8977) Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuoden 2020 vauvaperheiden FinLapset-tutkimuksesta. Aineiston analyysimenetelminä käytettiin ristiintaulukointia, χ2-riippumattomuustestiä ja binääristä logistista regressiota.