Yksivuotiaiden lasten äitien varhaiskasvatuspalvelutyytyväisyyden rakentuminen - Saranko, Lotta; Makkonen, Mariia (2018)
Tämä tutkimus selvitti äitien tyytyväisyyttä yksivuotiaan lapsensa varhaiskasvatuspalveluun tarkastelemalla palvelutyytyväisyyden ulottuvuuksia. Lisäksi selvitettiin äitien ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan välisen yhteistyön sekä palveluntarjoajan yhteyttä äitien palvelutyytyväisyyteen. Lopuksi tarkasteltiin palveluntarjoajan yhteyttä koetun yhteistyön ja äitien palvelutyytyväisyyden väliseen yhteyteen. Tutkimuksen aineisto koostui Tasa-arvon kysymykset lasten päivähoidon, esiopetuksen ja hoidon tukien järjestelmässä (CHILDCARE) -tutkimushankkeen vuoden 2016 kyselyaineiston osista, joissa käsiteltiin tyytyväisyyttä varhaiskasvatukseen sekä yhteistyötä. Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin vain niiden äitien vastauksia, joiden lapsi oli varhaiskasvatuksen piirissä kyselyhetkellä (N = 549). Aineisto analysoitiin eksploratiivisella faktorianalyysilla sekä monimuuttujaisella lineaarisella regressioanalyysillä SPSS 24 -ohjelmistolla.