Fyysisesti aktiivisen toimintakulttuurin tukeminen varhaiskasvatuksessa - Ollila, Viivi (2021)
Lapsuuden fyysisellä aktiivisuudella on kauaskantoisia vaikutuksia, jotka edistävät yksilön terveyttä ja hyvinvointia läpi elämän. Samalla vähäisestä fyysisestä aktiivisuudesta on muodostunut globaali terveyshaaste, jonka nujertaminen edellyttää muutoksia yhteiskunnan rakenteissa. Varhaiskasvatuksen toimintakulttuuri vaikuttaa merkittävästi siihen, millaisia toimintamahdollisuuksia lapsille tarjotaan ja kuinka tarjottavat toimintamahdollisuudet tukevat lasten fyysisen aktiivisuuden toteutumista. Tässä tutkimuksessa selvitettiin, mitkä tekijät vaikuttavat fyysisesti aktiivisen toimintakulttuurin muodostumiseen varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä.