”Tuli yksi pieni virus, joka mullisti kaiken” : suomalaisten maakuntalehtien toimittajien ja esihenkilöiden kokemuksia hajautetusta työskentelystä koronapandemian aikana - Peltonen, Topias (2021)
Koronapandemia mullisti muun yhteiskunnan tavoin media-alan työelämän, kun toimitukset ympäri maailman siirtyivät työskentelemään hajautetusti omista kodeistaan käsin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaisia kokemuksia suomalaisten maakuntalehtien työntekijöille syntyi hajautetusta työskentelystä koronapandemian aikana, millaisia ratkaisuja toimitukset haluaisivat työrutiineihinsa pandemian jälkeiselle ajalle ja miten he arvioivat etätöistä sopimisen jatkossa sujuvan. Aineistona toimi suomalaisissa maakuntalehdissä työskentelevien kolmen toimittajan ja kolmen keskiportaan esihenkilön teemahaastattelut.