Kemikaalien ympäristökohtalomallinnuksen kehittäminen ja soveltaminen - Nurmi, Tuomas (2021)
Yhdyskuntalähtöisten haitta-aineiden määrät ja kulkeutuminen ympäristössä ovat eräitä tekijöitä, jotka voivat uhata elämän jatkumisen edellytyksiä maapallolla. Tämä tutkimus esittelee ympäristöön päätyviä kemikaaleja, näiden käyttäytymisen laskennallisen arvioinnin vaatimuksia sekä fugasiteettipohjaisten ympäristökohtalomallien soveltuvuutta tällaisen arvioinnin työkaluksi. Lisäksi tutkimuksessa käsitellään klassisen fugasiteettimallien rakenteen sekä kemikaalien kulkeutumisen mallintamisen menetelmien laajentamista uusiin sovelluskohteisiin.