Perintönä köyhyys : koulutustason vaikutus ylisukupolviseen huono-osaisuuteen - Torniainen, Hanna (2021)
Ylisukupolvisen huono-osaisuus on ajankohtainen aihe. Se ja sen riskitekijät huomioidaan pääministeri Marinin hallitusohjelmassa osana syrjäytymisen ja köyhyyden ehkäisyä. Ylisukupolvinen huono-osaisuus on myös sosiaalityön näkökulmasta suuri haaste niin aikuissosiaalityössä kuin perhesosiaalityössä ja lastensuojelussa. Tarvitsemme ymmärrystä siihen, mitkä aiheuttavat huono-osaisuuden periytymistä sukupolvelta toiselle sekä keinoja sen katkaisemiseksi. Mahdollisuuksien tasa-arvoa on pääosin vahvistettu koulutuspoliittisin ja tulojen tasaamisten kautta. Myös sosiaalityöllä on mahdollisuus vaikuttaa mahdollisuuksien tasa-arvoon vähentämällä huono-osaisuuden vaikutuksia ja näin ollen taata huono-osaisten perheiden lapsille mahdollisuuksia.