Foreign language anxiety among English university students during English distance classes - Kiviniemi, Oona (2021)
Erilaiset tunteet ovat vahvasti läsnä eri oppimistilanteissa. Ne voivat vaikuttaa oppimiseen joko positiivisesti tai negatiivisesti. Kielen oppimiseen liittyvää ahdistusta on tutkittu jo vuosikymmenten ajan. Kieliahdistus määritel-lään tilannesidonnaiseksi ahdistukseksi, jota esiintyy yleensä erilaisissa kielenkäyttö- ja oppimistilanteissa. Suurin osa aiemmin tehdyistä tutkimuksista liittyvät luokkahuoneessa koettuun kieliahdistukseen, mutta on tärkeää huomioida myös etäopetuksen näkökulma, erityisesti nyt kun COVID-19 pandemian aikana suurin osa opetuksesta siirtyi etäopetukseen. Etäopetusta jatketaan osittain varmasti myös pandemian jälkeenkin, jonka vuoksi kieliahdistusta tulisi tutkia enemmän myös tästä näkökulmasta.