1.-luokkalaisten liikunta-aktiivisuus ja kouluajan ulkopuolella tapahtuva liikkuminen : vuoden 2018 LIITU -tutkimuksen tuloksia - Keppo, Niina (2021)
Aikaisemmat tutkimukset, kertovat että päivittäinen arkiliikkuminen on vähentynyt huomattavasti jo varhaiskasvatus- ja kouluikäisillä lapsilla. Sen sijaan liikunnan harrastaminen ei ole vähentynyt kouluikäisten keskuudessa. Suurin osa kouluikäisten aktiivisuudesta tapahtuu kouluajan ulkopuolella tapahtuvan liikunnan sekä koulumatkan kulkemisen myötä.