Kansalaiskasvatus hallintana : tutkimus nuorten toimijuuteen kohdistuvista odotuksista - Männistö, Perttu (2021)
Olen pro gradu -tutkielmassani tarkastellut nykynuorten kansalaisuuteen kohdistuvia toimijuusodotuksia. Aineistona olen käyttänyt nykyistä Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita, Demokratiakasvatusselvitystä ja Euroopan unionin Nuorisostrategiaa vuosille 2019–2027. Analysoin aineistoa teoriaohjaavan sisällönanalyysin keinoin. Analyysia ohjaavana, tutkimuksen keskeisenä teoriana käytin hallintamentaliteettitutkimuksen viitekehystä.