User requirements elicitation method comparison for a system upgrade - Ylönen, Janna (2021)
Tässä tutkielmassa kuvataan käyttäjävaatimusten keräämismenetelmiä kiinnittäen huomiota siihen, kuinka menetelmää voidaan hyödyntää olemassa olevan tietojärjestelmän ja sitä ympäröivien prosessien kehittämisen apuna. Tutkielmassa kuvatut 16 menetelmää jaettiin kuuteen luokkaan: perinteisiin, ryhmä-, prototyyppi-, kognitiivisiin ja kontekstuaalisiin menetelmiin. Tutkielma koostuu kirjallisuuskatsauksesta ja käyttäjävaatimusten keräämismenetelmiä vertailevasta taulukosta, johon on kerätty tiivistetysti kirjallisuuskatsauksessa esille tulleita kuvattujen menetelmien vahvuuksia ja heikkouksia.