Data-analytiikka riskienhallinnassa - Suomala, Iita (2021)
Tämä tutkielma on kirjallisuuskatsaus, jossa pyritään selvittämään data-analytiikan hyödyntämistä riskienhallinnassa. Riskienhallinta on prosessi, jossa riskit tunnistetaan, arvioidaan ja niiden vaikutuksia pyritään lieventämään. Tässä tutkielmassa tarkastellaan miten data-analytiikan keinoja, kuten massadataa ja tiedonlouhintaa, hyödynnetään riskienhallinnan eri vaiheissa ja erilaisissa riskeissä. Tulosten perusteellä data-analytiikkaa hyödynnetään monipuolisesti ja sillä todettiin olevan useita hyötyjä riskienhallinnassa. Erityisesti operatiivisessa riskienhallinnassa data-analytiikan käyttökohteita löytyi useita.