Konvolutionaalisten neuroverkkojen hyödyntäminen automatisoitujen ajoneuvojen kehittämisessä - Hiekkavirta, Jenna (2021)
Tekoäly on tällä hetkellä ja tulevaisuudessa merkittävä teknologia, jota pystytään hyödyntämään autonomisessa ajamisessa eri teknologioiden avulla. Tässä kandidaatin tutkielmassa selvitetään sitä, miten konvolutionaalisia neuroverkkoja voidaan hyödyntää autonomisten eli itsestään ajavien ajoneuvojen kehityksessä. Tutkielmassa tutustutaan tarkemmin konvolutionaalisiin neuroverkkoihin ja niiden tuomiin hyötyihin, sekä autonomian haasteisiin autonomisissa ajoneuvoissa. Konvolutionaalisilla neuroverkoilla ja konenäöllä on havaittu olevan selkeitä hyötyjä autonomisessa ajamisessa vaihtoehtoisiin menetelmiin verrattuna, kuten erilaisiin järjestelmiin, jotka perustuvat tutkiin tai sensoreihin. Autonomiset ajoneuvot tulevat omaamaan suuren roolin tulevaisuuden yhteiskunnassa, mutta täyden automatisaation saavuttamiseen on vielä matkaa. Tutkielma on toteutettu systemaattisena kirjallisuuskatsauksena ja lähteinä on käytetty pääsääntöisesti akateemisia julkaisuja.