Matalan kynnyksen liikunta helsinkiläisissä urheiluseuroissa : politiikka-analyysi lasten ja nuorten seuratoiminnan harrastusmahdollisuuksista - Holopainen, Akseli (2021)
Liikunnan yhteiskunnallinen polarisoituminen on tunnistettu liikuntapoliittisesti ajankohtaisena haasteena. Urheiluseuroja rahoittava julkinen sektori haluaisi kehittää kilpaurheilukeskeisen toiminnan rinnalla entistä monipuolisempaa harrastustoimintaa. Tätä on pyritty edistämään matalan kynnyksen liikunnalla, jotta yhä useampi lapsi tai nuori kykenisi osallistumaan harrastustoimintaan heidän taitotasostansa tai sosioekonomisesta asemasta riippumatta.