Henkilöstöjohtajien kokemuksia uravalmennuksesta teollisissa organisaatioissa - Mäyrä-Takkunen, Tuija (2021)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää henkilöstöjohtajien kokemuksia uravalmennuksen tavoitteenasettamisesta, käytännön toteuttamisesta ja tuloksista. Uravalmennuksella viitataan valmentajan ja valmennettavan väliseen dialogiin, jossa uravalmentaja toimii yksilön apuna uraan liittyvien päätösten tekemisessä ja toimeenpanemisessa tilanteessa, jossa pyritään löytämään valmennettavaa tyydyttävä ratkaisu uraan tai työelämän muutostilanteeseen liittyen.