Valta sosiaalityön asiakassuhteessa - Vallipuro, Olli (2021)
Kandidaatin tutkielmani luo katsauksen sosiaalityöntekijän valtaan sosiaalityöntekijän ja asiakkaan välisessä asiakassuhteessa. Tutkimuskysymykseni on, millä tavalla sosiaalityöntekijän valta näyttäytyy sosiaalityön asiakassuhteessa. Tutkielman taustaksi avaan sosiaalityön asiakassuhteen merkitystä ja elementtejä, joiden voidaan katsoa olevan merkittävä osa laadukasta sosiaalityötä. Tutkielma on kirjallisuuskatsaus, jonka pääasiallinen aineisto koostuu kymmenestä tutkimuksesta, artikkelista ja teoksesta. Tutkielma käsittelee valtaa sosiaalityössä yleisesti eikä näin ollen ole sidottu mihinkään sosiaalityön erityisalaan tai alueeseen.