Fyysisen aktiivisuuden ja inaktiivisuuden yhteydet koettuun kipuun ja haittaan ylipainoisilla aikuisilla - Norha, Jooa (2021)
Krooninen kipu, erityisesti selkäkipu, on yleinen vaiva, joka aiheuttaa sekä taloudellista että inhimillistä haittaa. Vastaavasti merkittävä osa länsimaalaisista ihmisistä on ylipainoisia, ja ylipaino onkin tunnistettu riskitekijäksi kivulle. Koetun kivun ja ylipainon taustalla saattaa olla myös yhteisiä tekijöitä, kuten liian vähäinen liikkuminen ja runsas paikallaanolo.