Tavoitettavuus ja työn imu työn merkityksellisyyden ja työhön ylisitoutumisen näkökulmasta mediatyöntekijöillä - Kivelä, Kristian; Puutio, Maria (2021)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli tarkastella media-alan työntekijöiden tavoitettavuutta työasioissa työajan ulkopuolella ja tavoitettavuuden yhteyttä työn imun kokemiseen. Lisäksi tutkimme, muuntavatko työn merkitykselliseksi kokeminen tai työhön ylisitoutuminen tavoitettavuuden ja työn imun välistä yhteyttä. Tutkimuksemme aineisto kerättiin e-kyselyllä syksyllä 2019 Suomen Journalistiliittoon kuuluvilta media-alan työntekijöiltä osana Media Work 2030 -tutkimushanketta. Koko tutkimushankkeessa kyselyn vastausprosentti oli 7,4 %, ja tämän käsillä olevan tutkimuksen otoskooksi muodostui 860 (naisia 61 %). Analysoimme aineistoa hierarkkisen regressioanalyysin avulla. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että tavoitettavuus ei mediatyöntekijöillä ollut yhteydessä työn imun kokemiseen. Työn merkityksellisyyden tai työhön ylisitoutumisen muuntavaa vaikutusta tavoitettavuuden ja työn imun väliseen yhteyteen ei myöskään havaittu. Sen sijaan työn merkityksellisyys itsessään oli positiivisesti ja työhön ylisitoutuminen negatiivisesti yhteydessä työn imuun. Sekä työn merkityksellisyys että ylisitoutuminen työhön olivat molemmat positiivisesti yhteydessä tavoitettavuuteen, vaikka keskenään näiden muuttujien välillä ilmeni negatiivinen yhteys. Yhteenvetona voidaan todeta, että sekä työn merkitykselliseksi kokeminen että ylisitoutuminen työhön saattavat selittää työntekijän tavoitettavuutta vapaa-ajalla, ja näistä työn merkityksellisyys toimii voimavarana ja ylisitoutuminen työhön riskinä yksilön hyvinvoinnille edellisen ollessa yhteydessä korkeaan ja jälkimmäisen vähäiseen työn imun kokemukseen. Jatkotutkimuksissa olisi aiheellista tarkastella lisää tavoitettavuuden ja työhyvinvoinnin välistä yhteyttä, sillä on tärkeää löytää erilaisia tapoja tukea työntekijöiden kokonaisvaltaista jaksamista ja hyvinvointia kiihtyvässä työelämässä.