Keskisuomalaisten lasten ja nuorten urheiluseuraharrastamisen kustannukset suosituimmissa joukkuepeleissä - Jarva, Severi; Keronen, Teemu (2021)
Aikaisempien tutkimusten mukaan urheiluseuraharrastamisen kustannukset ovat nousseet Suomessa 2000-luvun aikana merkittävästi, mikä on saanut osakseen myös mediahuomiota. Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että urheiluseuratoimintaan osallistutaan useammin hyvätuloisista perheistä. Kustannusten nousu on aiheuttanut liikuntapoliittista huolta, sillä liikuntalain tavoitteena on edistää eri väestöryhmien mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa.