Mentoroinnin ja työssä viihtymisen yhteys työssä jatkamiseen - Taavitsainen, Ulla (2021)
Hoitotyövoiman poistuminen alalta on globaali huolenaihe. Työvoiman vaihtuvuus ja sen puute aiheuttavat hoitotyön laadun heikentymistä, epäjatkuvuuksia työnteossa sekä lisääntyneitä kustannuksia organisaatioille. Tämän tutkielman tarkoitus on tunnistaa sairaanhoitajien työuran pidentämiseen vaikuttavia tekijöitä, henkilökohtaiseen osaamisen ja taitojen, ja tiedon eteenpäin siirtämiseen eli mentorointiin liittyviä tekijöitä, sekä työssä viihtymisen vaikutusta työssä jatkamiseen 2016 kerätyn JATKIS-kyselyaineiston vastausten perusteella. Tutkittavia oli yhteensä 374 (naisia 89.9 %). Vastaajien keski-ikä oli 57 v.