Роль суеверий в русском современном обществе: почему русские продолжают верить в суеверия в ХХI веке - Erkkilä, Maria (2021)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan taikauskon roolia venäläisessä yhteiskunnassa 2010-luvulla. Tutkimukseni tarkoituksena on selvittää, mitkä tekijät vaikuttavat venäläisten taikauskoisen käyttäytymisen yleisyyteen. Näiksi tekijöiksi ovat valikoituneet hypoteesin mukaan venäläisten luonne ja mentaliteetti, perimä, sosiaaliset ongelmat sekä Venäjän ortodoksinen kirkko. Lisäksi työssä selvitetään, mistä ja milloin taikauskoinen käyttäytyminen on saanut alkunsa sekä pohditaan taikauskoisuutta psykologian näkökulmasta.Työssä käytetään aineistona aikaisempia tutkimuksia taikauskosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Kyseisten aineistojen sisällönanalyysi osoittaa, että taikauskoinen käyttäytyminen on tyypillistä sekä kriisi- että normaalioloissa.