Ammatillisten lyhytkurssien siirtyminen verkkoon : kuinka muutos onnistui korona-aikaan - Juutilainen, Tarja (2021)
Opiskelu ja koulutus jatkuvat läpi elämän. Työelämä vaatii kouluttautumaan, jotta työntekijä pysyy kehityksessä mukana ja pystyy suoriutumaan tehtävistään. Koulutuksen tulisi olla myös saavutettavaa työssäkäynnin ohella, jotta elinikäinen oppiminen olisi mahdollista toteutua kaikille yhdenvertaisesti iästä ja varallisuudesta riippumatta. Ammattiosaamista voi kehittää osallistumalla koulutukseen omalla kustannuksella tai valtion tarjoamien opintotukien turvin, työnantajan henkilöstökoulutuksena tai ammattiliiton järjestämänä täydennyskoulutuksena. Covid-19 pandemia haastoi vuonna 2020 koulutuksen järjestäjiä muuttamaan kurssitoteutukset etä- ja verkkokursseiksi. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää survey-kyselyllä miten JHL-opiston ammatillisten lyhytkurssien siirto lähikursseista etä- ja verkkokursseiksi on onnistunut opiskelijoiden mielestä lyhyellä aikataululla pandemian aikana.