Rakennetun kulttuuriympäristön analyysi DIVE-menetelmää hyödyntäen : kohteena Aaltosen kenkätehdas Tampereen Tammelassa - Vattulainen, Sanni (2021)
Maisterintutkielma käsittelee Tampereen Tammelan kaupunginosassa sijaitsevaa Aaltosen kenkätehdasta ja sen lähiympäristöä. Tehdas on rakennettu Lambert Pettersonin suunnitelmien mukaan neljässä vaiheessa vuosina 1913–1927. Kenkätehtaan toiminta on loppunut 1980-luvun puolivälissä, jonka jälkeen rakennus muutettiin asunnoiksi. Tutkielman tarkoituksena on kuvailla Aaltosen kenkätehtaan muutoksia, löytää tehtaan kerroksellisuudesta tärkeitä historiallisia merkityssisältöjä ja selvittää minkälaisena tehdas näyttäytyy täydennysrakentami-sen ja kaupungin muutosten keskellä.