Aineenopettajaopiskelijoiden näkemyksiä koulupäivän ja oppituntien liikunnallistamisesta - Veistola, Venla (2021)
Lasten ja nuorten fyysisen aktiivisuuden edistäminen on perusteltua tuntien liikkumisen hyödyt terveydelle ja hyvinvoinnille. On myös näyttöä siitä, että oppijan fyysinen aktiivisuus olisi yhteydessä oppimiseen. Oppilaiden fyysistä aktiivisuutta voidaan edistää koulun liikunnallisen toimintakulttuurin ja erilaisten toimenpiteiden avulla. Yksi vaihtoehto koulupäivän liikunnallistamisessa on integroida liikkumista osaksi eri oppiaineiden oppitunteja.