Joukkoruokailun kasvisruokapäivä haasteena yksilönvapaudelle : filosofinen tarkastelu kasvisruokapäivästä liberalistisen vapauskäsityksen näkökulmasta - Kiiski, Tiina (2021)
Tutkielman tehtävänä on selvittää, loukkaako joukkoruokailuissa toteutettavat viikoittaiset kasvisruokapäivät jollakin tavalla yksilönvapautta tai autonomista päätöksentekoa. Keskustelu kasvisruokapäivästä yksilönvapauden rajoittajana liittyy laajempaan keskusteluun siitä, voidaanko vapautta rajoittaa ilmastonmuutoksen perusteella, mitä tarkastelen tutkielman lopuksi.