Terrorismi Yhdysvaltojen silmin : Yhdysvaltojen asenteet ja odotukset palestiinalaisterrorismiin vuosina 1967 - 1978 - Saukkola, Touko (2021)
Terrorismilla on ollut suuri vaikutus Israelin–Palestiinan konfliktin kehittymiseen, rauhanprosessiin ja osapuolten välisiin suhteisiin. Terrorismia oli ollut jo ennen vuoden 1967 kuuden päivän sotaa, mutta sen luonne, määrä ja kohteet muuttuivat suuresti sodan jälkeen. Terrorismi kehittyi paikallisesta toiminnasta, suoraan Israeliin kohdistuvasta ja sen olemassaoloa vastustavasta terrorismista hiljalleen kansainvälistyväksi, laajemmaksi kokonaisuudeksi, jonka kohteeksi nousi tutkimuksen aikarajauksen lopulla myös Yhdysvallat. Yhdysvaltojen keskeinen asema konfliktissa kasvoi 1960-luvun lopulla ja eritoten 1970-luvulla, kun se pyrki löytämään diplomaattisen ratkaisun konfliktiin, samalla turvaten Israelin turvallisuuden.