Thermal transport in PDMS microfluidics - Huikuri, Arttu (2021)
Lämmön siirtymistä polydimetyylisiloksaanissa (PDMS), jota käytetään mikrofluidisten alustojen valmistuksessa, mallinnettiin elementtimallinnussimulaatioilla (FEM) ja simulaatioiden tuloksia verrattiin kokeellisiin tuloksiin, jotka mitattiin PDMS -näytteestä. Pysyvän tilan kuumennussimulaatioissa kakki tulokset olivat 0.81K sisällä toisistaan ja useimmat tulokset olivat 0.2K sisällä toisistaan. Ajasta riippuvissa kuumennusmittauksissa ja -simulaatiossa PDMS:n lämpötila muuttui nopeammin simulaatioissa kuin kokeissa. Elementtisimulaatioita käytettiin myös PDMS mikrofluidiikkojen simulaatioon kahdella kuumentimella. Lämpölevykuumennusta käyttämällä simuloitiin lämpögradientti PDMS mikrofluidiikan yli. Pistelämmönlähteiden kanssa FEM simulaatioita käytettiin optimisaatioalgoritmin bisektiometodin kanssa optimaalisen lämmitystehon löytämiseksi 0.1mW virhetoleranssilla.