Predicting exchange coupling in molecular systems with Density Functional Theory - Toivola, Juho (2021)
Tiheysfunktionaaliteoria on ottanut paikkansa vakiintuneena kvanttikemian työkaluna sen laskennallisen tehokkuutensa ansiosta verrattuna moniin aaltofunktiomenetelmiin. Molekyylimagnetismin ja vaihtokytkettyjen molekylaaristen systeemien keksimisen jälkeen tiheysfunktionaaliteoria on osoittautunut erinomaiseksi menetelmäksi vaihtokytkennän suuruuden ja tyypin määrittämiseen molekyylien energioiden pohjalta. Validointikokeet ovat osoittaneet, että oikea vaihtokorrelaatiofunktionaalin ja kantajoukon yhdistelmä voi tuottaa vaihtokytkentävakioita, jotka ovat lähellä kirjallisuusarvoja, vaikka eri yhdistelmien suorituskyky voikin vaihdella suuresti. Tässä työssä tarkastellaan tiheysfunktionaaliteorian ja magnetismin teoriaa keskittyen vaihtokytkentään, ja siihen, miten nykyiset tiheysfunktionaalimenetelmät onnistuvat tuottamaan tarkkoja kytkentävakioita.