” Yet today, 12 years later, I am still repeating the same message in the council” : analyysi YK:n turvallisuusneuvoston ilmastonmuutoskokouksesta vuodelta 2019 - Pinomaa, Aino (2021)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tarkastella Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston ilmastokeskustelun tilaa vuonna 2019. Ensimmäisen kerran ilmastonmuutoksesta keskusteltiin turvallisuusneuvostossa vuonna 2007, minkä jälkeen niin YK:ssa kuin kirjallisuudessakin on käyty keskustelua siitä, olisiko turvallisuusneuvoston osallistuminen ilmastokeskusteluun toteuttamiskelpoista, sopivaa tai edes hyödyllistä.