Muisti- tai keskittymisvaikeuksia ilmoittaneiden kokemat päällekkäiset toimintarajoitteet ja koettu liikunnallinen pätevyys LIITU 2016 -aineistossa - Pulkkinen, Arttu; Väisänen, Emmi (2021)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa (LIITU) 2016 -aineiston (N=6366) avulla, millainen on koettu liikunnallinen pätevyys muisti- tai keskittymisvaikeuksien lisäksi päällekkäisiä toimintarajoitteita ilmoittaneilla (n=677) 11–15-vuotiailla nuorilla. Tutkittava saattoi ilmoittaa muisti- tai keskittymisvaikeuden lisäksi näkö-, kuulo-, liikkumis-, puhe- ja hengitysvaikeudesta. Analyyseja varten tutkimusjoukko ryhmiteltiin päällekkäisten toimintarajoitteiden mukaan kuuteen ryhmään: 1) muisti- tai keskittymisvaikeus ja näkövaikeus, 2) muisti- tai keskittymisvaikeus ja kuulovaikeus, 3) muisti- tai keskittymisvaikeus ja liikkumisvaikeus, 4) muisti- tai keskittymisvaikeus ja puhevaikeus, 5) muisti- tai keskittymisvaikeus ja hengitysvaikeus sekä 6) muisti- tai keskittymisvaikeus ja vähintään kaksi muuta toimintarajoitetta (monivaikeus).