Kehoaistin herkkyyden, sosiaalisten suhteiden sekä yksilön resilienssin yhteydet COVID-19 pandemian aikaiseen stressiin - Palén, Joanna; Suviniitty, Lotta (2021)
Aikaisempien tutkimusten perusteella tiedetään, että pandemia-aika on aiheuttanut koetun stressin sekä mielenterveysongelmien lisääntymistä. Lisäksi sosiaalisten suhteiden ja resilienssin tiedetään suojaavan näiltä pandemian aiheuttamilta negatiivisilta psyykkisiltä vaikutuksilta. Vaikka aiheeseen liittyviä tutkimuksia on tehty verrattain paljon, tutkimuksia on vielä puutteellisesti taustalla vaikuttavien tekijöiden merkityksistä stressin kokemukseen. Esimerkiksi kehoaistin herkkyyden roolista koronapandemian aikaiseen stressin kokemukseen ei ole tehty vielä yhtään tutkimusta.