Facilitators and impediments of agile marketing software implementation : case digital Kanban board - Turkki, Iiro (2021)
Viime vuosina ketterä markkinointi on kasvattanut suosiotaan digitaalisen markkinoinnin toimistoissa. Aikaisemmin ketteristä menetelmistä pystyivät nauttimaan vain ohjelmistoalan yritykset, mutta nykyään menetelmät on otettu käyttöön myös markkinoinnin alalla. Digitaalinen markkinointi on nopeasti kehittyvä ja jatkuvasti kilpaillumpi ala, minkä takia ketterät menetelmät nähdään mahdollisuutena luoda lisäarvoa asiakkaille ja täten kasvattaa yrityksen kilpailuetua. Osana yrityksen ketteryyttä digitaalinen Kanban-työkalu mahdollistaa sujuvamman projektinhallinnan. Ketterät menetelmät ja Kanban auttavat projektien ja prosessien tehostamisessa ja luovat lisäarvoa asiakkaille. Tämän tutkimuksen tavoitteena on parantaa ymmärrystä siitä miten digitaalisen markkinoinnin yritys voi ottaa käyttöön tieto- ja viestintätekniikan (ICT) työkalun, ja mitkä ovat uuden teknologian käyttöönoton mahdollistajat ja esteet. Teoriaosuudessa käsitellään ketterän markkinoinnin, Kanbanin sekä tieto- ja viestintätekniikan käyttöönoton taustoja. Tässä tutkimuksessa on käytetty Honeycutt ym. (2005) viitekehystä myynnin automatisoinnin käyttöönotosta. Tutkimuksen tulokset selvittävät mitkä tekijät mahdollistavat tai estävät digitaalisen Kanban -työkalun käyttöönoton. Tulokset tuovat yrityksen johdolle arvokasta lisätietoa ketterien menetelmien ja Kanbanin käyttöönoton eri vaiheista. Eri vaiheita ovat suunnittelu, viestintä sekä arviointi, joista jokainen vaihe voi vaikuttaa uuden teknologian käyttöönottoon joko positiivisesti tai negatiivisesti.