Saving the euro : rhetorical analysis of speeches from Mario Draghi during the euro crisis 2011-2013 - Jalo, Jyri (2021)
Tutkimukseni tarkoituksena on selvittää, miten EKP:n entinen pääjohtaja Mario Draghi pyrki vakuuttamaan maailman siitä, että euro tulee selviämään eurokriisistä. Euro on ollut merkittävä askel Euroopan integraatioprosessissa ja sen kaatumisella olisi ollut merkittäviä vaikutuksia EU:n toimintaan kokonaisuudessaan. Draghilla oli merkittävä rooli keskeisen instituution johtajana siinä, että markkinat saatiin uskomaan euron selviytymiseen.