Vainon kehykset : kehysanalyysi eron jälkeisen vainon mediarepresentaatioista - Hannila, Annika (2021)
Vainoaminen kriminalisoitiin Suomessa vasta vuonna 2014. Eron jälkeinen vaino on suomalaisessa yhteiskunnassa edelleen heikosti tunnistettu lähisuhdeväkivallan muoto. Vainon tunnistamatta jääminen näkyy niin yksilöiden kuin rakenteiden tasolla tehden muun muassa uhrien avun saamisesta vaikeaa. Kansallisen lainsäädännön lisäksi myös kansainväliset sopimukset velvoittavat lähisuhdeväkivallan yhteiskunnalliseen puuttumiseen ja avun saamisen mahdollisuuksien parantamiseen.