An Examination of Barriers to Consumers' Climate Action : Implications for Enhanced Climate Change Communications - Natunen, Veera (2021)
Samalla kun ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta johtuvat uhat on dokumentoitu yhä enenevässä määrin ja yhä tarkemmin, kansalaisten osallistamisesta on tullut yhä kiireellisempää. Vaikka ei yksistään riittävää, kuluttajien tietoisesti valitsemat ilmastoystävälliset elintavat tarjoavat mahdollisuuden välittömiin ja huomattaviin kasvihuonekaasuvähennyksiin. Tästä johtuen kuluttajien ilmastonmuutosta koskevien näkemysten sekä heidän toimintansa vaikutinten ja esteiden ymmärtäminen on ensiarvoista, jotta haasteeseen voidaan vastata tehokkaasti. Osana Climate Communications Studio Oy:n toimeksi antamaa ilmastoviestinnän tutkielmahanketta, tämä Pro gradu -tutkielma tarkastelee suomalaisten yliopisto-opiskelijoiden vallitsevia käsityksiä ja heidän kokemiaan esteitä sekä näistä johdettavia päätelmiä ilmastoviestinnän tehostamiseksi.