Rekrytoijien käsityksiä työnhakijoilta edellytetystä vuorovaikutusosaamisesta ja työnhakijoiden vuorovaikutusosaamisen arvioinnista rekrytointihaastatteluissa - Alainen, Suvi (2021)
Tämän tutkielman tavoitteena oli kuvata ja jäsentää rekrytoijien käsityksiä työnhakijoilta edellytetystä vuorovaikutusosaamisesta sekä työnhakijoiden vuorovaikutusosaamisen arvioinnista rekrytointihaastattelutilanteissa. Käsityksiä vuorovaikutusosaamisen ilmiöstä selvitettiin taustaksi käsityksille työnhakijoilta edellytetystä vuorovaikutusosaamisesta ja työnhakijoiden vuorovaikutusosaamisen arvioinnista. Tutkielma toteutettiin laadullisella tutkimusotteella. Aineisto koostui 13 teemahaastattelusta. Haastateltavat olivat henkilöstöhallinnon ammattilaisia, rekrytointikonsultteja sekä henkilöstöpalvelualan yritysten asiantuntijoita. Aineistoa analysoitiin teoriaohjaavasti teemoittelemalla sekä etsimällä aineistosta tyypillisiä ja tyypillisestä poikkeavia käsityksiä.