Nuoret ja pysyvä työsuhde - Pasanen, Outi (2021)
Tutkielman tehtävänä on selvittää, kuinka tärkeä pysyvä työsuhde on nuorille. Tutkielmassa pyritään vastaamaan siihen, minkälaisia pysyvää työsuhdetta arvostavat nuoret ovat, miten he hahmottavat tulevaisuutta sekä minkälaisia haaveita ja toiveita heillä on. Teemaa lähestytään teoriaosuudessa ensin yleisemmin työelämän muutoksen ja modernin työelämän ominaisuuksien kautta. Tämän jälkeen tutkielmassa syvennytään tarkemmin ansiotyön merkitykseen sekä nuorten ja työelämän suhteeseen aikaisemman tutkimuksen avulla.