Ikäteknologia ja sen omaksuttavuus - Patama, Vilma (2021)
Ikäteknologioilla tuetaan ikääntyneen henkilön asumista toimintakyvyn heikentyessä. Ikäteknologioiden suunnittelussa tulee ottaa huomioon ikääntyneiden tarpeet ja käytön esteettömyys tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Ikääntyneillä teknologian omaksumiseen vaikuttavat merkittävästi motivaatio, toimintakyky, elämänkokemus ja tärkeinä pidetyt arvot. Omaksumisen haasteet liittyvät teknologioiden käytettävyysongelmiin ja puutteelliseen perehdyttämiseen. Käyttömotivaatiosta tehtyjen tutkimusten on kuitenkin havaittu olevan ristiriitaisia. Tulevaisuudessa väestörakenne tulee myös muuttumaan ja yhä useampi ikääntynyt asuu itsenäisesti ikäteknologioiden tuella. Näistä syistä ikäteknologioihin ja niiden omaksumiseen tulee perehtyä tarkemmin.