"Mun kroppani taipuu niihin kyllä, et ei ne oo liian haastavia" : fysioterapeutin ohjaama ryhmämuotoinen EtäTuoliFysioTM yli 65-vuotiaiden osallistujien kokemana : laadullinen haastattelututkimus - Pekkala, Pasi (2021)
TuoliFysio® on vuonna 2016 alkunsa saanut fysioterapeutin ohjaama ryhmäliikuntamuoto, jossa tärkeässä roolissa ovat nivelliikkuvuuteen, lihaskuntoon ja tasapainoon kohdentuvat harjoitteet. TuoliFysion® pääosallistujaryhmänä ovat yli 65-vuotiaat naiset, joista useimmat harrastavat vähän omatoimista liikuntaa. TuoliFysion® päätavoitteena on osallistujien elämänlaadun tukeminen säännöllisen liikunnan avulla. Tavoitteeseen pyritään tarkoituksenmukaisilla, tutkittuun fysioterapiatietoon perustuvilla liikkeillä. TuoliFysion® toteutustapana on maaliskuusta 2020 lähtien ollut verkkoyhteyksien kautta etäohjattu EtäTuoliFysio™. Tämän laadullisen haastattelututkimuksen tarkoituksena on uuden tiedon tuottaminen EtäTuoliFysiosta™ yli 65-vuotiaiden henkilöiden kokemana. Tutkimuksessa haetaan vastausta seuraavaan tutkimuskysymykseen: Millaisena yli 65-vuotiaat osallistujat kokevat fysioterapeutin ohjaaman ryhmämuotoisen EtäTuoliFysion™?