“I’m so ticked off that I’m moulting!” : analysing humour in Disney animations - Autio, Terhi (2021)
Disney on yksi maailman suurimpia yhtiöitä, ja Disneyn animaatiot ovat useille ihmisille kallisarvoinen pala lapsuutta, johon palataan uudestaan ja uudestaan. Osa Disneyn vetovoimasta tulee sen monipuolisesta huumorista, joka vetoaa eri ikäluokkiin. Huumori taas on monivivahteinen ja tärkeä yhteiskunnallinen, kulttuurinen ja kielellinen ilmiö, jota esiintyy kaikkialla, niin taukohuoneissa kuin elokuvissa.